dijous, 11 de desembre del 2014

NUEVA INFORMACIÓN SALIDA DOMINGO.



Ya tenemos hecha la reserva para la visita guiada del domingo para ver la exposición del Romànic al Palau Robert.
Y la señora que me ha atendido me ha comentado que también hay una exposición en el jardín de fotografía que está muy bien y que ha sido prorrogada por el éxito de público. 
Ahora os paso la información de esta exposición.

Catalunya des del cel

Prorrogada fins al 5 de gener de 2015!


De l'1 d'octubre al 30 de novembre del 2014 es presenta, al Jardí, l'exposició fotogràfica "Catalunya des del cel", que reuneix una selecció de 44 imatges de Yann Arthus-Bertrand, amb la peculiar perspectiva que caracteritza el treball d'aquest fotògraf internacional especialitzat a captar imatges aèries. Una mirada diferent realitzada des d'un lloc poc habitual, per un fotògraf que domina una tècnica expressiva original.Des d'aquest desconcertant angle d'observació que proporciona la visió aèria, Yann Arthus-Bertrand proposa un viatge per la geografia catalana a través d'imatges molt variades d'un territori divers i complementari; des de les altures solitàries dels Pirineus fins als plans inesperats, des de la variada línia de costa, fins als humanitzats paisatges de les pistes d'esquí; i des de la regularitat de l'eixample barceloní fins a l'espectacularitat dels monuments mil·lenaris o les torres humanes aixecades pels castellers. 

Imatge 1
Salines de la Trinitat, delta de l’Ebre, Catalogne, Espagne (40°35’ 08’’N, 00°41’ 24’’E). @ Yann Arthus-Bertrand / Altitudephoto.com

Imatge a imatge, l'exposició mostra, en fotografies de gran format, un mosaic multicolor per a un país antic, Catalunya, en el qual a cada pas aflora un record ibèric, romà, islàmic o carolingi, o una mostra de genialitat renaixentista, barroca, neoclàssica o contemporània. Els monuments puntuen el paisatge i la càmera aèria de Yann Arthus-Bertrand ho percep i ho captura. A l'espectador li queda la metalectura de tot això per percebre i construir el seu propi paisatge. 

Google Glass

Els visitants podran utilitzar les Google Glass i codis QR de cada imatge, ulleres desenvolupades per Google que funcionen com un ordinador portàtil, per aconseguir informació addicional de cada fotografia.

Imatge 2
L'Eixample, Barcelona, Catalogne, Espagne (41°23’ 53’’N, 02°09’ 59’’E). @ Yann Arthus-Bertrand / Altitudephoto.com

Les imatges de Yann Arthus-Bertrand van acompanyades dels textos del socioecòleg Ramon Folch, gran coneixedor de la geografia catalana que interpreta la visió aèria del país. Les fotografies exposades formen part d'un llibre publicat per Lunwerg Editors en quatre idiomes, que recull centenars d'imatges de tots els racons de Catalunya, amb textos de Folch.Yann Arthus-Bertrand està considerat el millor especialista en fotografia aèria del món. Les seves fotos de la Terra contemplada des del cel mostren paisatges plens de bellesa i de colorit, però també evidencien els problemes que afecten el nostre planeta. El 1991 va fundar Altitude, la primera agència de fotografia aèria del món, que reuneix fotògrafs de molts països. És membre de la "Académie des Beaux-Arts de l'Institut de France".

Imatge 3
Aigüestortes, Pyrénées Centrales, Catalogne, Espagne (42°34’ 30’’N, 00°57’ 00’’E). @ Yann Arthus-Bertrand / Altitudephoto.com

Ramon Folch és biòleg, ecòleg i botànic, doctor en biologia i catedràtic de Socioecologia de l'Institut Català de Tecnologia, i professor de Botànica a la Universitat de Barcelona.

El Palau Robert los domingos cierra a las 14'30 h. 
Mi sugerencia es que los que querais ir a ver esta exposición vais a verla y los que prefirais ir a la de las "Dones a l'Afganistán" la veis. Que sea un poco "tiempo libre" para visitar lo que más os guste. 
Y a las doce menos 10 minutos nos encontramos en el primer piso para la visita guiada al Romànic.
És una idea......
El domingo ya hacemos según veamos.... 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada